A+ R A-

«Του κύκλου τα γυρίσματα»

Όλα στη ζωή μας είναι κύκλοι. Κύκλοι που ανοίγουν, κύκλοι που δημιουργούνται μέσα σε άλλους, κύκλοι που στην πορεία τους...

Όλα στη ζωή μας είναι κύκλοι. Κύκλοι που ανοίγουν, κύκλοι που δημιουργούνται μέσα σε άλλους, κύκλοι που στην πορεία τους μπορεί να εφάπτονται με καινούριους, κύκλοι που σε οδηγούν στην εξέλιξη. Όλοι, όμως, οι κύκλοι της ζωής κλείνουν κάποια στιγμή, για να ανοίξουν απλά οι επόμενοι.
Ένας από τους ομορφότερους, ουσιαστικότερους και πιο αληθινούς κύκλους που ποτέ ανοίχθηκε στη ζωή μου ήταν αυτός της ενασχόλησής μου με την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας. Είναι ένας κύκλος ο οποίος αποτελεί κομμάτι μου από μικρή ηλικία. Η επαφή μου με τους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς με διαμόρφωσε ως άνθρωπο και αποτέλεσε για εμένα τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου ο χορός δεν έλειψε ποτέ, σε χαρές, σε λύπες, σε επιτυχίες μα και σε αποτυχίες.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν, στη ζωή μου προστέθηκε και η διδασκαλία της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης στις νέες γενιές. Εδώ και 22 χρόνια ασταμάτητα, σκοπός μου είναι η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω της διδασκαλίας κρητικών χορών.
Άλλωστε είναι υποχρέωσή μας να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη και τα έθιμα μας στα παιδιά μας, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας.
Απ’ την πρώτη στιγμή της πορείας μου είχα ανθρώπους δίπλα μου που στήριζαν κάθε σκέψη και ενέργεια, και μαζί καταφέραμε σπουδαία πράγματα. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τους/ τις χοροδιδασκάλους που βρίσκονταν διαρκώς στο πλευρό μου, έχοντας κι εκείνοι την ίδια όρεξη και πάθος αλλά και τους δικούς μου χοροδιδασκάλους που από μικρή ηλικία μου δίδαξαν την μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού μας. Θα ήθελα δημόσια να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους τους χορευτές που στήριζαν καθεμιά προσπάθεια, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και κόπο, ως πιστοί Θεματοφύλακες των ηθών και εθίμων της Κρήτης. Μα, πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, μαθητές, γονείς, φίλους, που τόσα χρόνια δέχτηκα την αμέριστη αγάπη σας, την εμπιστοσύνη σας και την στήριξή σας.
Έφτασε, λοιπόν, το πλήρωμα του χρόνου και ο κύκλος της διδασκαλίας κλείνει για εμένα. Ένας κύκλος 22 ολόκληρων χρόνων, ένας μαγευτικός κύκλος, ολοκληρώνεται.
Ποτέ δεν σκέφτηκα πότε και αν θα κλείσει αυτός ο μαγικός κύκλος της ζωής μου. Ζούσα όμως την κάθε στιγμή, δημιουργώντας όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούσα για το σεντούκι των αναμνήσεων μου!. Και ναι, είναι γεμάτο με υπέροχες αναμνήσεις χάρη σε όλους εσάς, χάρη στη δύναμη που μου δίνατε να συνεχίζω μέσω της εμπιστοσύνης και της στήριξής σας.
Ένα κύκλος κλείνει, ένας καινούριος ανοίγει. Κι όσο κι αν μας λυπεί, οφείλουμε να είμαστε χαρούμενοι, γιατί αυτό σημαίνει εξέλιξη. Νέοι δρόμοι, νέες πορείες ανοίγονται που στο επίκεντρο τους θα έχουν τα παιδιά, τις ΕΛΠΙΔΕΣ μας, το μέλλον μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια.
Με βαθύτατη ευγνωμοσύνη

Μάρκος.

Η διεύθυνσή μας Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!

Πυρρίχια Δρώμενα
Μιχαήλ Μαρούλη 16
741.00, Ρέθυμνο Κρήτης
    (+30) 6936 001581
  pyrrixiadromena@gmail.com

Βρείτε μας στο Χάρτη Δείτε από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις μας

Επικοινωνήστε με εμάς Φόρμα επικοινωνίας

Πατήστε Εδώ
Ιδρυτής Μάρκος Α. Κοκολάκης Σύμβολο «Πυρρίχια Δρώμενα» Χοροδιδασκαλείον «Πυρρίχια Δρώμενα» Μουσικοδιδασκαλείον «Πυρρίχια Δρώμενα» Πυρριχιστές (Τμήμα Διαφύλαξης και Διάδοσης Κρητικής Κληρονομιάς)