A+ R A-

Αίθουσα διδασκαλίας
Νικόλαος Κορώνης

Αίθουσα διδασκαλίας Νικόλαος Κορώνης

Η ζωή του:

  Ο Νικόλαος Κορώνης, έχοντας καταγωγή από τη Λέρο και τη Χίο, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1947 στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου, όπου και έζησε μέχρι τα 14 του χρόνια.

Σε ηλικία 15 ετών επέστρεψε στην πατρίδα του, την Ελλάδα, όπου φοίτησε στο κολλέγιο Αθηνών, για τα υπόλοιπα χρόνια της σχολικής του πορείας.

Το 1966, η όρεξη για μάθηση, τον οδηγεί στην Αγγλία, όπου ειδικεύεται στη Μηχανολογία και μετ’ έπειτα εξειδικεύεται στη Ναυπηγική, η οποία αποτελούσε μεγάλη αγάπη για εκείνον.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ο Νικόλαος εργάστηκε σε αρκετές ναυτιλιακές εταιρίες, αποκτώντας μεγάλη εμπειρία και πλήθος βιωματικών γνώσεων στον τομέα που τον ενδιέφερε.

Το 1977 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Annabel, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, τον Παύλο, τον Jonathan και την Chiara, χαρίζοντας τους με τη σειρά τους τέσσερα εγγονάκια.

Το 1990 ο Νικόλαος Κορώνης ήταν έτοιμος πια να κάνει το επόμενο βήμα στην επαγγελματική του πορεία. Ιδρύει τη δική του ναυτιλιακή εταιρία, η οποία κατέχει σήμερα μια δυναμική θέση στο χώρο των ναυτιλιακών και διαθέτει φορτηγά, χημικά και πετρελαιοφόρα πλοία.

Σύνδεση με την Κρήτη:

  Το καλοκαίρι του 2018 ο Νικόλαος επισκέφτηκε την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Ρέθυμνο, όπου γνώρισε «επί τω έργω» τον Μάρκο Α. Κοκολάκη σε μια εκδήλωση με μουσικοχορευτικό χαρακτήρα. Ακολούθησε άλλη μία συνάντηση, στην οποία ύστερα από μια συγκινητική και ανιδιοτελής πράξη του χοροδιδάσκαλου, Μάρκου Κοκολάκη, έμελλε να δημιουργηθεί μια φιλία δυνατή. Έκτοτε οι δύο αυτοί άνδρες, παρά τις διαφορές που μπορεί φαινομενικά να τους διακρίνουν, έθεσαν γερά θεμέλια και αδιάσπαστους δεσμούς φιλίας.

Νικόλαος Κορώνης και Πυρρίχια Δρώμενα:

  Ο Νικόλαος, παρά το γεγονός πως δεν κατάγεται από την Κρήτη, αγάπησε αυτόν τον τόπο, την κουλτούρα και τους ανθρώπους του. Λάτρεψε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις του νησιού μας και εντυπωσιάστηκε με την προσπάθεια του κρητικού λαού να διαφυλάξει τις αξίες αυτές, αναλλοίωτες στο χρόνο. Μα, η αγάπη του για το παιδί και τις νέες γενιές δε μπορεί να κρυφτεί. Όντας πατέρας και παππούς, θεωρεί το παιδί πηγή έμπνευσης και ελπίδα για ένα φωτεινό μέλλον. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, τον έκαναν να νιώσει την ανάγκη να προσφέρει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στην προσπάθεια αυτή, ώστε να συνεχίσουν πολλές ακόμα γενιές να γεύονται τον πλούτο της Κρητικής Παράδοσης. Για το λόγο αυτό, ήθελε να συμβάλει στο νέο χώρο του Βιωματικού, Μουσικοχορευτικού & Παιδαγωγικού Εργαστηρίου «Πυρρίχια Δρώμενα», βάζοντας το δικό του «λιθαράκι», ώστε η φλόγα της Παράδοσης του νησιού μας να μείνει πάντοτε αναμμένη!

Η διεύθυνσή μας Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας!

Πυρρίχια Δρώμενα
Μιχαήλ Μαρούλη 16
741.00, Ρέθυμνο Κρήτης
  (+30) 2831 032946
    (+30) 6936 001581
  pyrrixiadromena@gmail.com

Βρείτε μας στο Χάρτη Δείτε από κοντά τις νέες εγκαταστάσεις μας

Social Media Για καλύτερη και πιο άμεση ενημέρωση

Facebook :
Πυρρίχια Δρώμενα Facebook

YouTube :
Πυρρίχια Δρώμενα YouTube
Ιδρυτής Μάρκος Α. Κοκολάκης Σύμβολο «Πυρρίχια Δρώμενα» Χοροδιδασκαλείον «Πυρρίχια Δρώμενα» Μουσικοδιδασκαλείον «Πυρρίχια Δρώμενα» Πυρριχιστές (Τμήμα Διαφύλαξης και Διάδοσης Κρητικής Κληρονομιάς)